S*Morrowdim

Morrowdim kommer från Tolkien…det är tiden just före gryningen, när stjärnorna slocknar men innan solen går upp.

S*Morrowdim är en mycket liten uppfödning av helig birma. Målet med uppfödningen är friska, sociala rastypiska katter.

Att köpa en katt från S*Morrowdim

Om du vill köpa en S*Morrowdim-katt så kan du gärna ta en första kontakt via mail. Föredrar du att ringa så hittar du telefonnummer och övriga kontaktuppgifter på sidan ‘Om oss’. Du är välkommen att hälsa på efter att vi avtalat en tid för det men vi tar inte emot besök till kattungarna innan de är fyra veckor gamla. Fastnar du för en speciell kattunge innan de blivit tillräckligt gamla så kan vi givetvis boka in den åt dig tills du kan komma och hälsa på den. När du bestämt dig för en speciell kattunge så kan du också då reservera den i ett par dagar, så du kan tänka över beslutet. Vi vill dock inte hålla kattungarna reserverade hur länge som helst utan max 2-4 dagar – därefter måste du tinga din kattunge. Detta görs genom att vi skriver ett tingningsavtal och du erlägger en handpenning på 15% av kattens pris. Resterande betalning erläggs när du hämtar katten och då skriver vi även ett köpeavtal. En kattunge från S*Morrowdim kostar cirka 6500-7000 kronor. Du kan inte tinga din kattunge innan den är minst åtta veckor gammal.

En kattunge från S*Morrowdim är minst 13 veckor gammal, i enlighet med både SVERAK:s regler och svensk lag.
Om det behövs är katten avmaskad.
Kattungen har fått sina grundvaccinationer mot kattpest och kattsnuva – två vaccinationer med tre veckors mellanrum. Den behöver sedan vaccineras mot kattpest och kattsnuva vid cirka ett års ålder och därefter enligt rekommendationer.
Katten är registrerad i SVERAK och stamtavlan medföljer naturligtvis din katt.
Katten är chipmärkt och ID-numret är registrerat i SVERAK:s register samt i Svenska Kennelklubbens register för katter.
Katten är veterinärbesiktigad och besiktningsintyget är max sju dagar gammalt.
Katten är individförsäkrad i Agria så länge den bor hemma hos oss – denna försäkring sägs upp när katten flyttar. Försäkringen kan dock överföras på dig som ny ägare.
Du får även med ett “kattungepaket” som innehåller bland annat lite mat som kattungen är van vid att äta, kanske någon leksak han/hon är mycket förtjust i, något som luktar ‘hemma’ samt en folder med lite goda råd och information om just din kattunge och dess namn.

Vi vill gärna träffa alla i familjen innan kattungen tingas och vi förbehåller oss rätten att neka köpare. Köper du en S*Morrowdim-katt ska du veta att vi så långt vi kan kommer att finns där för dig och att vi gärna står till tjänst med råd. Naturligtvis uppskattar vi också kort och information från kattungar som flyttat!